• 1404/05/10
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛

به مناسبت هفته ملی حذف هپاتیت C/ حفظ سلامت کبد با تغذیه صحیح و تدابیر سنتی

به مناسبت هفته ملی حذف هپاتیت C، عضو هئیت علمی گروه طب ایرانی دانشکده پزشکی شیراز بر حفظ سلامتی کبد با تغذیه صحیح و تدابیر سنتی اصولی تاکید کرد. 

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی؛ دکتر «امیر محمد جلادت» متخصص طب ایرانی افزود: تغذیه صحیح، رعایت برخی نکات در رژیم غذایی در درمان بیماری های کبدی ، تسکین برخی از علائم و حتی جلوگیری از پیشرفت بیماری، نقش به سزایی دارد. 

 

به مناسبت هفته ملی حذف هپاتیت

او ادامه داد: در بیماری‌های کبدی در طب ایرانی، تاکید بر مصرف غذاهای سبک می باشد؛ غذاهایی که در واقع حاوی گوشت کمتر، مقدار کربوهیدرات ساده کمتر و سبزیجات و فیبر بیشتری باشند.

دکتر جلادت با بیان اینکه اثرات مشابه این رژیم( رژیم کم پروتئین، و پر فیبر) در رژیم مدیترانه مشاهده می‌شود افزود: که این رژیم غذایی می‌تواند در بهبودی آنزیم های کبدی نقش موثری ایفا کند.

متخصص طب ایرانی ادامه داد: در طب ایرانی زمانی که فردی با تب یا با علائمی از التهاب مراجعه می‌کند، موضوع تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود؛ به طور مثال، فرد باید، دوره‌هایی از رژیم‌های سوپی، آشی و غذاهای سبک را طی کند تا پدیده التهابی که در کبد فرد اتفاق افتاده است، فروکش نماید.

او افزود: تاکید میشود که فرد مبتلا به التهابات کبدی حتما شکم روش خوبی داشته باشد؛ زیرا این موضوع کمک می‌کند که فشار زیادی بر آن قسمتی از دستگاه گوارش که مجرای صفراوی و مجرای لوزالمعده به هم وصل شده و به روده کوچک خالی می شوند، نباشد و در واقع باعث شود که دفع صفرا راحت‌تر انجام گیرد و بار کمتری بر روی کبد باشد.

دکتر جلادت خاطر نشان کرد: استفاده از ملین های گیاهی مانند تمر هندی، آلو بخارا، سبزیجاتی مانند سبزی گشنیز و خرفه در رژیم غذایی روزانه تا زمانی که التهاب کبد کاهش یابد توصیه می‌شود.

عضو هئیت علمی گروه طب ایرانی با بیان اینکه در بیماری‌های کبدی باید به نوشیدنی‌ها توجه ویژه‌ای داشت، افزود: در طب ایرانی یکی از نوشیدنی‌هایی که تاکید کردند که میتواند خواص خوبی در کاهش التهابات کبدی داشته باشد، استفاده از سکنجبین انار میباشد که در واقع ترکیبات آنتی اکسیدانی آن می‌تواند در کاهش ضایعات کبد کمک کننده باشد؛ همچنین ترکیب انار، ترکیب مویز یا هر دوی این‌ها که در واقع شربتی است که از شیره انگور و انار تهیه میشود، نوشیدنی مناسبی در کاهش علائم التهابی در این بیماران میباشد.

دکتر جلادت خاطر نشان کرد: در بیماری‌های کبدی باید مصرف ادویه جات گرم کاهش یابد و از مصرف مواد غذایی سرخ شده و گوشت‌ زیاد پرهیز شود؛ همچنین استفاده از جوی دوسر پرک و جو به شکل‌های مختلف مانند ماءالشعیر طبی و استفاده در سوپ و آش، استفاده از مغزیجات خام، در جهت کاهش التهاب، در رژیم غذایی این افراد توصیه می‌شود./ م.مقصودیان

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و رویدادها
  • کد خبری : 129201
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید